zaterdag 13 april 2013

1 april !

Honderd keer denken en nul keer doen....Je kent het wel. Op die manier zijn er al weer twee weken verstreken en heb ik geen enkel verhaaltje geschreven. Toch heb ik nog van alles te vertellen en verschillende handwerkjes te tonen. Sinds kort geef ik gewoon van alles de schuld aan de hormonen. Lekker makkelijk. Maar, zonder dollen, het speelt wel, de hoge dosis schildklier medicijn en, wat ik noem, de leeftijd hormonen, gieren door m'n lijf en maken dat ik behoorlijk onrustig ben. Misschien dat een beetje ordenen lukt door wat schrijverij. 

Op 1 april hebben we ons 25 jarig samenzijn gevierd. Ergens in 1988 hebben die datum geprikt als "onze" dag. (Hopelijk niet omdat we toen vonden dat het "één grote grap" was!?) Omdat ik nooit wilde trouwen is dat ook altijd dé dag gebleven. Voor de gelegenheid een bijzondere plek uitgezocht. In 1999 stonden we eens met een camper op de parkeerplaats van restaurant La Sirène op Cap gris nez.  Een spectaculaire plek op het uiterste puntje van Pas-de-Calais dat uitreikt naar Groot Brittannië.

 foto www.images-wallpapers.com

 

1 april hebben we geluncht in het restaurant La Sirène

 

Wat zit je daar mooi zeg. Een heerlijk uitzicht over de baai. Er was van alles te zien en dus te bespreken. 

Ook "een eerste keertje" beleefd, Jeroen at kreeft, deze werd vooraf levend aan tafel getoond. Op het menu staat "dagprijs per kg". Dus ze laten je de kreeft zien en ze vertellen je hoe zwaar hij is. Detail, ze noemen niet de kiloprijs... (Dit is vast een zeer Nederlandse opmerking!)

De hondjes waren ook mee. Konden we ze lekker laten rennen. Voor het eten stopten we ergens bovenop de klif om te wandelen langs de landerijen.

Brrr geen goed idee. Het was 4° met een straffe oostenwind. Lekker fris daar op het hoogste punt! Op zoek dus naar een luwe plek. Na het eten hebben we heerlijk gewandeld in het forêt d'Hesdin Daar liepen we prima uit de wind.

De weersvoorspelling voor de komende dagen is uitstekend, dan gaan we eindelijk weer wat blaadjes zien aan deze kale bomen. Wedden daar veel over gesproken zal worden in het (blog)land!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten