donderdag 15 december 2011

Kerstmarkt


Ook hier in Frankrijk zijn de kerstmarkten populair. Gelukkig was het afgelopen weekend een aardig winterweertje. Droog en een graad of 4. Dus muts op en wanten aan en een aardig rondje gewandeld over de markt van Estrées les Crécy. Dat is 40km zuidelijker in de Somme. Estrée komt van Strada. De Latijnse naam voor weg. Estrées ligt op de kruising van 2 oude Romeinse (dus kaarsrechte) wegen. Het minidorpje van nu is bekend van la bataille de Crécy in 1346.

Weer zo’n bloedig strijd om een troon. Voilà een mogelijke verklaring waarom de feestcommissie heeft besloten om de kerstmarkt in een middeleeuws jasje te steken….. Ik kocht voor Jeroen en oom Peter een speciaal bier van een als monnik verkleedde man.( ’s Avonds bleek dat het bier écht vies was.) Verder was het vooral rondkijken en wandelen.  In de kerk was een expositie van heel veel kerststalletjes, van allerlei materialen uit diverse landen.


Een smid gaf een demonstratie.

Mooie blaasbalg! Voor de stal met charcuterie stond een lange rij. Het zag er inderdaad allemaal goed uit. Ik heb haar adres even opgeslagen om met Jeroen een keer naar haar winkel te kunnen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten