woensdag 28 november 2012

Logeren in de Limousin

Weer thuis en "online" na een paar dagen Limousin. Onze eigen streek Pas-de-Calais is een fijne plek, niet te vergelijken met de Limousin. Daar is het woest en ruig en zeer dun bevolkt. Er zijn nog ouderen die leven zonder WC, warm water of douche in hun huis. Echt de binnenlanden van Frankrijk. Ze noemen het hier "La France profonde" . We logeerden bij Danielle in La Croisille sur Briance . Niet erg toch, zo'n uitzicht als je 's morgens opstaat? 

 Het was nog heerlijk in het zonnetje. We hebben zelfs buiten geluncht.

  

Pukkie en Vriend waren mee op reis en hebben zich voorbeeldig gedragen tegenover hun gastheren de katten en gastvrouw Danielle.

 

In Limoges hoeven ze niet te wachten tot Sinterklaas z'n hielen gelicht heeft. Deze kerstman rijdt de stad binnen bij het oude stadsdeel. 

 

Vrijdag hebben we gewandeld rond het Château de Châlucet . Het is niet ver van onze voormalige schuur en vreemd genoeg hebben het nog niet eerder bezocht. Het was een prachtige wandeling. Het is me gelukt om helemaal naar boven te lopen. Toen moest ik 's middags wel even slapen. Maar na inspanning is het goed rusten.


 

 

 

 

In Croisille nog wat oude bekenden gesproken. Bij Kevin in het restaurant was het gezellig. Jeroen is nog met Danielle met de metaaldetector op stap geweest en later alleen bij het meertje. Geen echte oudheden gevonden. Wel 2 ringetjes op het strandje.

Zoals men dat noemt, zijn we er echt even tussenuit geweest. Misschien gaat deze huismus nu weer vaker op stap......

 
 

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk er even tussenuit, lekker zonnetje erbij en zo'n mooie omgeving. Wat zul je genoten hebben.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's !!!

    De muizenpatroontjes komen rond de 7e op mijn blog te staan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kijk er naar uit. Mijn Muizenhuis blogje staat op 28 oktober, kun je een klein beetje zien hoe her er uitziet.

      Verwijderen