zondag 3 november 2013

Hoort zegt het voort !

Met het regenboogkussen hopen wij wat kleur te brengen in het leven
van hen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Kent u iemand in uw naaste omgeving die geestelijk of lichamelijk
door een dal gaat, en wilt u diegene laten weten dat hij of zij er
niet alleen voor staat, vraag dan een regenboogkussen aan.

Meer weten of helpen met het borduren van de lapjes ?
Kijk voor meer informatie op de

 

 Website

of op

   Facebook

Dit is de letterlijke tekst van de startpagina van de Regenboogkussens waar ik al weer een aantal jaartjes met veel plezier voor borduur. Op de website en Facebook staan alle tot nu toe overhandigde kussens. Hieronder de kussens waar ik dit jaar aan mee heb gewerkt. Die koddige met het rode halster heb ik geborduurd. 

Petite explication en français:

Je brode pour le site ci-dessus. 5 personnes brodent un carré et une sixième en crée une housse de coussin. Nous faisons ça pour des personnes en difficultés physique ou psychologique. Tout le monde peut nous demander de confectionner un coussin pour l'offrir à une personne en difficulté en guise de soutient. Ci-dessous les coussins auxquels j'ai participé en 2013.

 
 
 

Voor deze voetbal liefhebber maakte ik het mini merklapje in het midden


Nooit gedacht ooit een eenhoorn te zullen borduren.

De fee links bovenin ontdekte ik als freebie op de website van Brookes Books publishing. Het kussen is inmiddels overhandigd, dus ik kan het publiceren en ik heb een bedankje aan Brooke gestuurd voor het gratis patroontje.

 Het engeltje links bovenaan is van mijn hand.

Vrij regelmatig is het thema poezen. In mijn bestanden noem ik ze katten. Nou dan weet je het wel. Nee hoor ik ben geen kattenhater. We hebben alleen een terriër in huis die dat wel is. Het is me vaak wel allemaal te schattig, maar voor deze ging ik helemaal voluit voor de schattigheid en maakte ik de poes in de bloempot.

De ontvanger van dit kussen is o.a Laura Asley liefhebber. Door een beetje te Googlen zag ik de stofjes en behangetjes. In een van m'n Franse tijdschriften vond ik het patroontje in het midden. Zie je wat een verschillende onderwerpen er voor 1 kussen kunnen zijn en hoe een prachtig geheel er dan toch van gemaakt wordt? Hulde aan de naaisters! 

5 eekhoorns, wat een heerlijke beestjes. De mijne viel wat klein uit, dus borduurde ik wat blaadjes en nootjes om hem heen.
2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk logje Liesbeth. Voorlopig kunnen we weer vooruit met de kussens, de aanvragen stromen binnen nu er een stukje in de Libelle heeft gestaan. Ik kijk ernaar uit om je in december te ontmoeten, lijkt me reuze gezellig.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. une belle action et de biens beaux ouvrages ! cath

    BeantwoordenVerwijderen